Monday, December 13, 2010

perlukah kita meraikan perayaan christmas..???

Assalamualaikum semua....
          sebenarnya kita tidak perlu meraikan perayaan christmas kerana perayaan christmas hanya untuk orang bukan islam sahaja..

                                                         ********************

kita sebagai umat islam hendaklah menjaga imej kita, jadi kita tidak perlulah menyambut perayaan ini, kerana perayaan ini dilarang oleh agama islam..klau anda hendak menyambut jugak perayaan ini sambutlah akan tetapi fikirkan lah dulu apa akibat nya..islam tidak memaksa umatnya untuk berbuat kebaikan, jika anda ingin masuk syurga buatlah amalan kebaikan tetapi jika anda ingin masuk ke dalam neraka jahanam langgarlah peraturan islam..

                                                        ********************

perayaan christmas diwujudkan oleh masyarakat kristian..perayaan christmas dikatakan oleh orang kristian bahawa christmas adalah sambutam hari ulangtahun anak Allah di muka bumi, iaitu Jesus.

                                                        ********************

adakah anda pernah lihat santa claus sepertimana yang ditunjukkan pada gambar di atas..?? pada gambar di atas menunjukkan santa claus terbang bersama rusa2nya, tetapi itu hanyalah imaginasi orang kristian, santa claus dan rusa2nya itu tidak pernah wujud dalam dunia ini.

                                                       ********************

sebenarnya perbincangan sama ada boleh atau tidak untuk mengucapkan Merry Christmas sesuatu yang telah lama dibicarakan kepada para ilmuan islam.

                                                      ********************


inikah rupa santa claus yang sebenarnya..?? entahlah bagaimana rupanya, tetapi gmbar santa claus yang ditunjukkan di atas adalah betapa buruk dan hodohnya muka santa claus.. lihat mukanya itu pon sudah tahu yang santa claus itu berhati yang busuk!! baiklah semua, harap anda yang membaca text ini mendapat pengajaran dan sesiapa yang sebelum ini menyambut hari christmas harap2 selepas membaca text yang ditulis oleh saya ini saya harap anda berubah dan janganlah menyambut hari christmas lagi, sekian.......

1 comment: